18 januari 2021 – factuur Engie

Nadat ik eergisteren de laadsessie van december 2020 met de Engie/Zuid-Holland laadpas had gevonden kreeg ik vandaag via de e-mail de factuur toegezonden. En dat is het toch nog wel even puzzelen welke tarieven waar in rekening worden gebracht.

Het lijkt er in elk geval op dat in deelnemende gemeenten aan de Zuid-Holland pas een tarief van € 0,34 per kWh in rekening wordt gebracht, inclusief BTW, en dat er geen kosten per sessie gelden. Bij twee laadsessies in Rotterdam en een in Ridderkerk kan ik elk geval op die manier de totaalkosten van die sessies berekenen. En dat is voor een openbare laadpaal best een redelijk tarief.

In mijn eigen woonplaats (en dat is dus geen deelnemende gemeente) heb ik in december verschillende laadsessies gehad en daar lijkt bij de Allego-laadpalen een tarief van € 0,40 per kWh (incl. BTW) te gelden met daar bovenop nog een eenmalig tarief van € 0,15 per sessie. Helemaal zeker is dat niet, want de tarieven van een laadsessie zijn op de factuur niet uitgesplitst op energiekosten en eenmalige kosten.

In elk geval is de Engie-pas dus niet erg aantrekkelijk buiten de aan de Zuid-Holland pas deelnemende gemeenten.